Professor Joe Butcher

Acteur: Wayne Newton
Film: Licence to Kill


De Amerikaanse tv-evangelist professor Joe Butcher werkt heimelijk voor drugsbaron Franz Sanchez. Butcher is de schrijver van het boek The Secrets of Cone Power Revealed en presenteert zijn televisieprogramma's vanuit het Olympatec Meditation Institute, waar Sanchez' cocaïnelaboratoria zijn gevestigd.

Via zijn tv-optredens kondigt Butcher aan hoeveel geld hij bijeen wil halen voor zijn meditatiecentrum. Maar in werkelijkheid informeert hij drugsdealers wereldwijd over de actuele koopprijs van Sanchez' cocaïne. Drugsdealers kunnen via de code 555 LOVE hun zogenaamde donatie doorgeven.

James Bond weet under cover samen met Sanchez het terrein van Butcher te betreden, maar als Bond wordt verraden, is het Pam Bouvier die hem uiteindelijk te hulp schiet. Zij heeft Joe Butcher weten te verleiden met een grote zak geld, waarna ze hem gevangen zet.


Als het complete laboratorium in vlammen opgaat, gaat Butcher er vandoor met het geld, maar dit wordt in de vlucht weer teruggepakt door Pam. 'Bless your heart!', is het enige wat Butcher nog heeft te zeggen voordat hij uit het verhaal verdwijnt.

<<< Terug naar LICENCE TO KILL