Irma Bunt

Actrice: Ilse Steppat
Film: On Her Majesty's Secret Service


Irma Bunt is de persoonlijke secretaresse van Ernst Stavro Blofeld. Ze neemt deel aan zijn plan om de wereld te bedreigen met het Virus Omega.

Bunt draagt zorg voor de allergiepatiƫnten in Blofelds kliniek in de Zwitserse Alpen. Om haar baas te verzekeren van een adellijke titel, begeleidt ze Bond, die vermomd is als Sir Hilary Bray van het Royal College of Arms, naar het onherbergzame instituut Piz Gloria.


Als Blofeld de Britse spion Campbell te pakken krijgt, lokt Bunt Bond in de val door in het bed van Ruby plaats te nemen. Wanneer Bond denkt stiekem bij Ruby in bed te belanden, duikt Irma Bunt ineens op en wordt Bond bewusteloos geslagen. Als hij weer bijkomt, ligt hij in Blofelds studeerkamer, zijn cover als Sir Hilary Bray is ontdekt.

Nadat Bond gevangen is genomen, weet hij Piz Gloria via ski's te ontsnappen. Als Bunt hiervan hoort, zet zij met een aantal van Blofelds mannen per auto de achtervolging in. Hierbij belanden ze onder meer op een racebaan, waar Bunt op het nippertje uit haar brandende auto weet te ontkomen.


Uiteindelijk blijkt Bunt toch het laatste woord te hebben. Bond en Tracy zijn zojuist getrouwd en vertrekken op huwelijksreis. Nu Piz Gloria is verwoest en SPECTRE neergeslagen lijkt te zijn, hadden ze niet meer aan Blofeld gedacht. Tot het moment er een auto voorbij komt met daarin de SPECTRE-leider en achterin een schutter. Het is Irma Bunt die de trekker overhaalt en Bonds kersverse bruid neerschiet. Daarna wordt nooit meer iets van de handlanger van Blofeld vernomen...