Dario

Acteur: Benicio Del Toro
Film: Licence to Kill


De tamelijk gestoorde Dario is de belangrijkste kracht van drugsbaron Franz Sanchez. Sanchez behandelt Dario als zijn broertje.

Dario is handig met messen. Hij toont zijn vaardigheid met het steekwapen als hij aankomt op Cray Cay, waar hij samen met Sanchez ontdekt dat Lupe het bed deelt met een ander. Terwijl Sanchez Lupe bestraft met zweepslagen, snijdt Dario het hart van Lupes minnaar uit diens lichaam.

Als het Felix Leiter van de CIA eindelijk lukt Sanchez gevangen te zetten, neemt Dario wraak door Leiters kersverse bruid te vermoorden. Vervolgens kijkt Dario genoegzaam toe als Sanchez Leiter aan zijn haai voert.

Dario bemachtigt Leiters geheime documenten en elimineert al diens contactpersonen in de zaak tegen Sanchez, behalve één: Pam Bouvier. Dario zal haar als laatste vermoorden in de Barrelhead Bar in Bimini. Omdat Pam een kogelwerend vest draagt, weet zij samen met Bond te ontkomen per boot. Dario denkt echter dat hij haar dodelijk heeft getroffen.


Dario en Bond komen pas weer oog in oog met elkaar te staan in Sanchez' laboratorium. Bond heeft zich under cover toegang tot het laboratorium verschaft, maar wordt herkend door Dario. Daarop zet Bond het laboratorium in brand, maar hij wordt gepakt door Sanchez en zijn mannen. Als Bond weigert te praten, laat Sanchez hem op een lopende band gooien waarop drugspakketjes tot poeder worden vermalen.


Vlak voordat hij in de verpulveraar verdwijnt, weet Bond zich met zijn handboeien op het nippertje vast te klampen aan de richel. Dario denkt het klusje af te kunnen maken, en begint met zijn mes Bonds handboeien los te peuteren. Dan duikt Pam op en schiet Dario neer. Door de verwonding raakt hij uit balans en Bond trekt hem de machine in. Onder luid gekrijs verdwijnt Dario tussen de vlijmscherpe messen.

<<< Terug naar LICENCE TO KILL