Cigar Girl

Actrice: Maria Grazia Cucinotta
Film: The World Is Not Enough


'Cigar Girl' is de bijnaam van een moordenares van anarchist Renard. Ze maakt haar entree als ze Bond een sigaar aanbiedt in het kantoor van bankier Lachaise in het Spaanse Bilbao.

Lachaise staat op het punt de identiteit te onthullen van de persoon die Russische atoomgeheimen heeft verkocht aan Sir Robert King. Maar voordat de bankier zijn bekentenis kan doen, wordt hij dodelijk getroffen door een mes van de Cigar Girl. Zij vlucht vervolgens het gebouw uit en nog voordat Bond de achtervolging in kan zetten, wordt hij belaagd door de Baskische politie.


Terug in Londen met het gestolen geld van Sir Robert King, blijkt de buit een bom te bevatten. Door de explosie vindt Sir Robert de dood en stort een gedeelte van het MI6-gebouw in. Door het ontstane gat in de gevel, wordt Bond vanaf de Thames plots beschoten. Het is de Cigar Girl vanaf haar speedboot. 

Om haar te pakken te krijgen, springt Bond in de gereedstaande Q-boot. Wat volgt is een bloedstollende achtervolging over de Thames.

Wat de Cigar Girl ook probeert, het lukt haar maar niet Bond van zich af te schudden. Als vanuit de Q-boot twee torpedo's op haar afgevuurd worden, weet zij dekking te vinden bij de Millennium Dome. Daar wordt zojuist een heteluchtballon opgelaten. Ze schiet de ballonvaarder neer en neemt plaats in de mand.

Op dat moment lanceert Bond de Q-boot en weet nog net een touw van de luchtballon te grijpen. De Cigar Girl beschiet Bond, maar mist. Bond ziet dat zij uit paniek handelt en belooft haar bescherming in ruil voor de identiteit van haar opdrachtgever. De Cigar Girl gelooft echter niet dat Bond haar tegen Renard kan beschermen en schiet een tank met propaangas lek.


De luchtballon met de Cigar Girl ontploft, Bond belandt op het dak van de Millennium Dome en verwondt zich.

<<< Terug naar THE WORLD IS NOT ENOUGH