Andrea Anders

Actrice: Maud Adams
Film: The Man with the Golden Gun


De mooie Andrea Anders voelt zich een gevangene in haar relatie met meesterkiller Francisco Scaramanga. Ze stuurt daarom een gouden kogel met het nummer 007 gegraveerd naar MI6, iIn de hoop dat James Bond Scaramanga zal doden en zij bevrijd zal zijn van diens tirannie.


In zijn zoektocht naar Scaramanga belandt Bond eerst bij Andrea, nog niet wetende dat zij hem de kogel heeft gestuurd. Bond neemt Andrea ruw onder handen, waarna zij vertelt dat Scaramanga een afspraak heeft in de Bottom's Up Club in Hong Kong.

In Bangkok treffen Andrea en Bond elkaar opnieuw, als zij 007's hotelkamer binnenglipt en hem waarschuwt voor haar onderdrukker. Andrea bekent dat zij de kogel heeft gestuurd en vraagt Bond Scaramanga te doden, in ruil voor een nachtelijk avontuur.


Bond vraagt haar de Solex Agitator te bemachtigen, een cruciaal onderdeel  van 's werelds efficiĆ«ntste zonne-energiesysteem. Andrea weet de Solex inderdaad te pakken te krijgen, maar niet zonder medeweten van Scaramanga. Als straf schiet hij haar neer op de tribune van een kickboksarena.


<<< Terug naar THE MAN WITH THE GOLDEN GUN